» » » » A pálinkakínáló pihenni tér

A pálinkakínáló pihenni tér

Közzétéve ebben a kategóriában: Fa Faragások a műhelyemből, Pálinkakínáló 0

Itt az új év, s a bulinak vége.

Minden partinak, bulinak vége lesz egyszer, aztán mindíg jön a másnap.
Ne mosolyogj. Most másra gondolok.

Mert mindíg jön a másnap a party, buli házigazdájának, rendezőjének.
A “romok”  eltakarítása, rendrakás, mosogatás, takarítás. A partí, a buli kellékeinek elpakolása a következő alkalomig.

A legtöbb party, buli kellék, használaton kívül, csak foglalja a helyet, akár még útba is van.

A Faragógép pálinkakínálók  azonban többfunkciósak.
Nyilván az elsődleges feledat az italkínáló funkció, ehez társul a hangulatfelelős opció a poharak segítségével.

Azonban két alkalom között ez a pálinka kínáló funkció a háttérbe szorul.
Marad az esztétikus, szép faragás szemet gyönyörködtető, díszítő hatása.
Persze ez is csak akkor, ha van hova tenni, ha van elég helyed. Mert, ha nincs, akkor bizony hiába a szép faragás, a vidám poharak, csak – csak el kell dugni valahova.

Igen, de mit tudsz tenni?

Erre mondok most neked egy megoldást, hogy ne kelljen eldugdosni, elpakolni, hanem két parti között is az otthonod éke legyen.

Nézd meg egy kicsit a Faragógép Pálinka kínálódat és látni fogsz az oldalán egy körbefutó nútot, peremet, besüllyesztést.
Ezt fogjuk most felhasználni, ezért raktam rá.

Először is keress egy darab spárgát, vagy drótot. A legjobb a színtelen horgászzsinór a damyl. Ha nincs otthon véletlenül, bármelyik pecás boltban kapsz. Nem kell minőségi damyl, erre a feladatra a “noname” zsinórok is tökéletesen megfelelnek. Ha otthon tartasz ilyet, akkor minimum 60-as legyen amit előveszel, de, ha venned kell, akkor azt javaslom 100-as zsinórt kérj.
Ha megvan, először is vedd ki a poharakat a pálinkakínálóból és tedd félre, biztonságos helyre, majd tekerj le egy darabot a zsinórból  és fogd hozzá a pálinka kínáló oldalához. Abba a “nút”-ba kell belefeküdnie, amit az előbb említettem és ami az oldalán fut körbe. Ha körbefogtad vele, akkor már látod is, milyen hosszú darab fog kelleni és kis ráhagyással vágd le.
A levágott zsinór két végét fogd össze és tegyél rá csomót.
Vigyázz! Nem elég a sima csomó. A zsinór végeit háromszor dugd át a hurkon, mielőtt meghúzod. A sima egyszeres csomó nem jó, mert szétcsúszik egy idő után.

Tehát van egy szép kis hurkod, amit most szépen illesszél bele a Faragógép pálinkakínáló “nút”-jába. Tartsd feszesen és akár a hosszabb, akár a rövidebb oldalánál egy ujjal emeld meg. Az italkínáló szépen megemelkedik és beáll függőlegesbe.  Nem esik ki a zsinórból, ne félj.

És íme, pálinkakínáló, amiből épp most csináltál falidíszt.

Ha a hosszú oldalánál emelted akkor vízszintesen, ha a rövid oldalánál akkor függőlegesen fog állni. (Ha például egy oszlopra szeretnéd akkor célszerű a rövid oldalnál emelni, hogy függőlegesen álljon.)  Próbáld oda a falhoz, oszlophoz. Nézd meg, hol mutatna a legjobban, hol tetszene neked.
Nézd meg és jelőld meg az ujjad helyét a felületen. Ide kell majd tenned, egy kisebb szeget, vagy csavart, vagy akár kampót. Erre fogod akasztanni a zsinórt.
Ha ez megvan, és felakasztottad a faragott falidísszé előléptetett faragott italkínálód, nincs más dolgod, mint hozni a poharakat és szépen visszarakni őket a helyükre.
Csak egy javaslat. Én fordítva, szájjal befelé tenném őket. Ki nem esnek és nem is porosodik a belsejük.

Tudnod kell, hogy ez a megoldás nem jó azokra a pálinkakínálókra, melyek a dombormű mentén körbe vannak vágva, vagyis kontúrvágottak.
Ha olyanod van, ne aggódj.

A kontúrvágott pálinkakínáló is felkerül a helyére

Nemsokára elmondom, hogyan.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + 2 =